Curso

Lectura de l'obra de Mircea Cartarescu

D. Sam Abrams

Fecha de inicio 7.10.2022

Fecha fin 15.12.2022

Horario 18h a 20h

Lugar La Central (c/ Mallorca) / Virtual

Precios 200 € (10 sesiones)

Datos adicionales Los viernes, 7, 14, 21, 28 de octubre; 4, 11, 18, 25 de noviembre; 2 y 15 de diciembre (día 9 de diciembre no habrá clase) *curso impartido en catalán

Indubtablement, Mircea Cartarescu (Bucarest, 1956) s’ha anat imposant, per mèrits propis, com un dels autors més singulars i més significatius del panorama actual de la literatura internacional.  Cartarescu va encetar formalment la seva carrera literària l’any 1980, amb la publicació d’un llibre de poemes, Fars, aparadors, fotografies, que el va catapultar a la primera línea de la literatura romanesa de l’època, encapçalant una nova generació, la famosa «generació dels texans».  Des d’aleshores Cartarescu ha anat desplegant una obra ambiciosa que abraça diferents gèneres com ara la novel·la, el conte, el dietari, l’assaig, la crítica i l’articulisme.  I, paral·lelament, el nostre autor ha anat  guanyant un espai entre els lectors a tota Europa i, en aquests moments, està immers en un procés ambiciós d’arribar al públic internacional.  Dues grans preguntes exigeixen una resposta immediata.  ¿Per què l’obra de Cartarescu s’ha diversificat tantíssim?  ¿Què fa que l’obra de Cartarescu es vagi imposant arreu del món?  Per contestar les dues preguntes correctament llegirem una nodrida mostra de la seva obra poètica, Poesía esencial i la seva darrera novel·la, Solenoide, que només es pot qualificar d’obra mestra.
 
Programa
 

1. Qui és Mircea Cartarescu?  Perfil biogràfic.
2. Cartarescu a la literatura romanesa.
3. Cartarescu a la literatura europea.
4. Cartarescu a la literatura internacional.
5. El pas de la postmodernitat a la post-postmodernitat.
6. El flirteig de Cartarescu amb la postmodernitat.
7. L’aposta de Cartarescu per la post-postmodernitat.
8. Cartarescu i la tradició de l’Alta Modernitat, primera i segona generació.
9. Lectura i comentari del volum Poesía esencial (1980-2010), 2021.
10. Lectura i comentari de la novel·la Solenoide (2015), 2017.
 
Lectures recomanades
 
Poesía esencialtrad. Marian Ochoa de Eribe i Eta Hrubaru, Madrid, Editorial Impedimenta, 2021.
Solenoidetrad. Marian Ochoa, Madrid, Editorial Impedimenta, 2017.
També existeix una versió catalana de la novel·la:  Solenoidetrad. Antònia Escandell Tur, Barcelona, Edicions del Periscopi, 2017.    

Calendari: Els divendres, 7, 14, 21, 28 d'octubre; 4, 11, 18, 25 de novembre, 2 i 15  de desembre (dia 9 de desembre no hi haurà classe)
Horari: 18h a 20h
Lloc: La Central (c. Mallorca) / Virtual

Funcionament
El curs té dues modalitats: presencial o virtual.
El professor durà a terme la classe des de La Central (c. Mallorca) amb un nombre reduït d'alumnes i la resta d'inscrits que no vulguin o puguin seguir la classe presencialment ho faran des de casa.
Hem instal·lat càmeres i micròfons de manera que les persones que no hi assisteixin puguin veure, sentir i intervenir en la sessió. 
La versió virtual de cada curs es durà a terme mitjançant la plataforma Zoom.
Uns dies abans de l'inici de les classes els alumnes rebran unes instruccions per accedir al curs i les claus de Zoom, de manera que, si algú té dificultats pot fer-nos consultes prèvies al dia de la classe.

Presencial o virtual
Aforament presencial: 15 persones
Aforament virtual: 50 persones
Si opteu per la modalitat presencial, esteu acceptant assistir a les classes estipulades per calendari, en cas que, excepcionalment, no es pugui assistir a una sessió es podrà recórrer a la modalitat virtual. Les claus d'accés les enviarem a tot el grup uns dies abans de l'inici del curs.
L'aforament és limitat i, per tant, ho són les places virtuals, si s'opta per la modalitat virtual, no es podrà assistir presencialment. 
El curs està programat per seguir-se en l'horari estipulat per calendari, les classes no es graven.

Condicions d'inscripció 
Els antics alumnes tenen un 5% de descompte.
En cas de no poder assistir al curs, s'haurà d'avisar amb un mínim de 48h d'antelació, en cas contrari, només es reemborsarà la meitat de la matrícula del curs.
Després de la primera sessió no es reemborsarà l'import del curs. 
La targeta de client és vàlida per als clients de l'Acadèmia.

Consultes: academia@lacentral.com / 935 504 614

Curs impartit en català

Docentes

Abrams, Sam

D. SAM ABRAMS (Beckley, West Virginia)   Poeta, ensayista, crítico, articulista, traductor y profesor d...

Lecturas recomendadas

An error has occurred. Reload 🗙