Curso

Native American Literature

D. Sam Abrams

Fecha de inicio 5.2.2021

Fecha fin 26.3.2021

Horario 18h a 20h

Lugar La Central (c/Mallorca)

Precios 160 € (8 sessions)

Datos adicionales Els divendres, 5, 12, 19, 26 de febrer; 5, 12, 19, 26 de març de 2021

La fisonomia de la literatura nord-americana ha canviat ha experimentat grans canvis des dels anys 60 del segle passat.  La clau de volta de l’extraordinària transformació de la tradició literària dels Estats Units, que podem observar sense cap dificultat avui, ha estat, inqüestionablement, el ple reconeixement del seu profund caràcter divers, plural, multicultural, multiètnic i multiracial.  Fins ara la literatura nord-americana funcionava a partir de la prevalència hegemònica i incontrovertible d’una tendència central “mainstream” de clara voluntat patriarcal, blanca i d’arrels anglo-saxones amb la presència anecdòtica i testimonial d’alguna mostra d’altres subtradicions.  En aquests moments, però, el conjunt de la literatura nord-americana és percebut com un immens mosaic format per la interacció harmoniosa i equilibrada d’una gran diversitat i multiplicitat de tradicions culturals. 

 
Una de les tradicions que ha emergit i eclosionat amb més força durant aquest temps de transformació ha estat la literatura ameríndia, la literatura originària de l’Amèrica del Nord que anomenem “Native American Literature”.  Alguns dels noms més destacats i imprescindibles de la literatura nord-americana actual, noms com Sherman Alexie o Joy Harjo, per citar un narrador i una poeta, pertanyen a la tradició ameríndia.  Durant aquest curs dedicat a la Native American Literature explorarem una tradició que es remunta, com a mínim, al segon mil·leni abans de la nostra era i ha arribat fins als nostres dies, havent sobreviscut obstacles com ara el brutal període de la colonització d’Amèrica del Nord per part de la civilització europea entre el segle XVI i XIX.  Després d’una introducció general al tema, centrarem la nostra atenció en l’obra de tres excel·lents autors amerindis:  N. Scott Momaday (1934), un autèntic referent històric; Louise Erdrich (1954), una autèntica clàssica moderna; i, Tommy Orange (1982), un valor en alça de les noves promocions.

Lectures recomanades:
 
N. Scott Momaday, La casa hecha de alba
Louise Erdrich, La casa redonda
Tommy Orange, Ni aquí ni allí            

Horari: 18h a 20h.
Calendari: Els divendres, 5, 12, 19, 26 de febrer; 5, 12, 19, 26 de març de 2021.
Lloc: La Central C/Mallorca i Zoom

Preu: 160 € (8 sessions)

Funcionament
- El curs té dues modalitats: presencial i telemàtica.
- El professor durà a terme la classe des de La Central de C/Mallorca amb un nombre reduït d'alumnes (respectant l'aforament establert per llei) i la resta d'inscrits que no vulguin o puguin seguir la classe presencialment ho faran des de casa. 
- Hem instal·lat càmeres i micròfons de manera que les persones que no hi assisteixin puguin veure, sentir i intervenir en la sessió. Si les normes decreten unes restriccions més estrictes, es farien només telmàticament.
- La versió online de cada curs es durà a terme mitjançant la plataforma Zoom.
- Uns dies abans de l'inici de les classes els alumnes rebran unes instruccions per accedir al curs i les claus de Zoom, de manera que, si algú té dificultats pot fer-nos consultes prèvies al dia de la classe.
*Sempre que la pandèmia ho permeti, si no és possible el curs es farà íntegrament en línia.

Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01

Curs impartit en català

Les inscripcions només seran definitives una vegada s’hagi efectuat el pagament del curs.
Els antics alumnes  tenen un 5% de descompte. 
Després de la primera sessió, no es reemborsarà l’import del curs. En cas de no poder assistir al curs, caldrà avisar amb un mínim de 48h d’antelació. En cas contrari, es reemborsarà només la meitat de l’import. 
Si les circumstàncies ho requereixen, la programació dels cursos pot ser modificada. 
La targeta de client és vàlida pels cursos de l’Acadèmia.


Imatge: Velino Shije Herrera (Ma Pe Wi), 1902–1973, Zia Pueblo Untitled (rabbit hunt) Gouache on paper, ca. 1940 Charlotte Greenleaf Mittler Collection

Docentes

Abrams, Sam

D. SAM ABRAMS (Beckley, West Virginia)   Poeta, ensayista, crítico, articulista, traductor y profesor d...

Lecturas recomendadas

An error has occurred. Reload 🗙