Curso

La no imatge

David Bestué

Fecha de inicio 5.10.2020

Fecha fin 30.11.2020

Horario 19h a 21h

Lugar La Central del Raval

Precios 160 € (8 sessions)

Datos adicionales Els dilluns, 5, 12, 19, 26 d'octubre; 2, 9, 16 i 30 de novembre

Aquest curs vol reflexionar al voltant del que no pot o no vol ser imatge, de la resistència a ser representat. Mai com ara s'han realitzat i difós tantes imatges en una realitat sobreexposada i mai, al mateix temps, hem tingut tanta certesa que amaguen alguna cosa. Al cap i a la fi, qui controla les imatges controla el món. Aquest curs no va només sobre la fotografia, també reflexionarà sobre la percepció, sobre el temps i sobre el llenguatge. Potser, sense voler-ho, també és un curs sobre escultura.  
 
1- ADDICCIÓ: Parlar de l'ús actual de la imatge. De com la manera de registrar obres d'art o arquitectura està canviant la percepció que tenim d'aquestes disciplines. De com les noves tecnologies de representació està variant la nostra relació amb la realitat. Per una banda reproducció exacta, per una altra utilització de filtres i eines de ficció.  
 
2- INSUPORTABLE: el límit de la representació. No des d'un sentit de transgressió sinó el que no es pot ensenyar. De la imatge que tapa l'insuportable. El forat, el retall, l'enquadrament.  
 
3- DONAR A VEURE: seguir la trajectòria de Wolfgang Tillmans com a cas d'estudi. Fotògraf amb una autoconsciència del medi que cerca "treure a la llum" qüestions biogràfiques, socials, polítiques i econòmiques utilitzant com a eina la fotografia. El registre, el límit de la cosa representable que també trobarem en l'obra d'Àlex Reynolds.  
 
4- MATERIAL: la matèria com allò que és per si mateix, literal, que no pot ser representat. Imatge sense lloc i matèria com immanència, present.  
 
5- CANVI: reverberació entre una imatge que vol ser cristall, inserida en una realitat canviant. La imatge des d'una òptica temporal, que fa impossible qualsevol propòsit per fixar res.  
 
6- ICONOCLÀSTIA: un viatge al llarg de temps per la destrucció de la imatge. Des d'un punt de vista religiós, polític i filosòfic.  

7- LLENGUATGE: cercar vincles entre la imatge i el text. El que es pot veure i el que es pot dir com dos mons complementaris. De com certa escriptura es resisteix a generar significat i de com certa fotografia es resisteix a generar figuració.  
 
8- EL RETRAT IMPOSSIBLE: aquesta darrera sessió va de com volem mostrar-ho tot, compartir-ho tot, immediatament, a les xarxes socials. Voler registrar un caràcter i, al mateix temps, artistes com Henrik Olesen que busquen destruir qualsevol intent per fixar una identitat. 


Calendari: Els dilluns, 5, 12, 19, 26 d'octubre; 2, 9, 16 i 30 de novembre 
Horari: 19h a 21h
Lloc: La Central del Raval
Preu:  160 € (8 sessions)

Informació i reserves: academia@lacentral.com / 93 550 46 01

Les inscripcions només seran definitives una vegada s’hagi efectuat el pagament del curs. Els antics alumnes  tenen un 5% de descompte. 
Després de la primera sessió, no es reemborsarà l’import del curs. En cas de no poder assistir al curs, caldrà avisar amb un mínim de 48h d’antelació. En cas contrari, es reemborsarà només la meitat de l’import.

Lecturas recomendadas

An error has occurred. Reload 🗙